پلاك خواني الكترو موتورها


  مشخصاتي كه روي پلاك الكتروموتورها مي نويسند براي استفاده بهينه در طراحي و راه اندازي صحيح بكار ميرود و شامل نكاتي مي شود كه گاهي بي توجهي به آن باعث بهره بري كمتر و خسارت به تجهيزات الكتريك ميگردد.

 لذا پلاك خواني الكترو موتورها كمك زيادي به تعمیر کار یا طراح و راه انداز براي طراح مدار مربوطه و انتخاب صحيح كنتاكتور و بي متال و ... مينمايد .


      No : شماره ساخته شده توسط كارخانه


   Type : شامل كليه مشخصات فني الكترو موتور كه در كاتالوگ كارخانه موجود بوده و يا در مكاتبه با كارخانه بايد به آن اشاره شود و يا در هنگام خريد مشابه


        A : حداكثر جريان مصرفی مجاز الكترو موتور را نشان ميدهد ، ميزان جريان در هنگام کار کرد موتور هیچگاه نبايد بيشتر از مقدار فوق گردد.


        V : ولتاژ كاري الكترو موتور مي باشد كه نبايد ولتاژ بيشتر و يا كمتر به سيم پيچهاي الكترو موتور اعمال گردد.


   50Hz : الكترو موتور بايد در فركانس 50 هرتز كار كند (برق ايران)


   60Hz : الكترو موتور بايد در فركانس 60 هرتز كار كند (فركانس برق برخي كشورهاي)


  نكته: دور الكترو موتورها با فركانس ارتباط دارد لذا الكترو موتوري كه در فركانس 50 هرتز مثلا 1500   دور ميباشد همين الكترو موتور در فركانس 60 دورش ديگر 1500 نيست .


  R.P.M : نشان دهنده دور الكترو موتور در يك دقيقه در روي شقت خروجي ميباشد.


      KW : مقدار توان الكترو موتور را نشان ميدهد.


 نكته : اگر روي الكترو موتوري نوشته شده بود 380/220 V= معني آن اين است كه اين الكترو موتور در شبكه برق ۳۸۰ ولت كه برخي از كشورها استفاده ميشود بايد بصورت مثلث و در كشورهاي كه ولتاژ 220ولت ( ولتاژ بين يك فاز و نول) دارند مثل ايران بايد بصورت ستاره بسته شود .


    IP : ميزان حفاظت الكترو موتور در مقابل گرد و غبار و ... است و طبق جدول زير مي باشد.




انواع حفاظتها طبق استاندارد دين 40050



  P00= باز بدون حفاظت در مقابل تماس با اجسام خارجي و آب


 P10 = محفوظ در مقابل تماس دست و اجسام بزرگ خارجي - محافظ در مقابل آب


  P11= محفوظ در مقابل تماس دست و اجسام بزرگ خارجي - محفوظ در مقابل آب


 P20 = محفوظ در مقابل تماس انگشت و اجسام با وزن متوسط بدون حفاظ در مقابل آب


  P21= محفوظ در مقابل تماس انگشت و اجسام با وزن متوسط - ضد آب


 P22 = محفوظ در مقابل تماس انگشت و اجسام با وزن متوسط –محفوظ در مقابل ترشح آب بطور عمودي يا مايل با زاويه بيشتر از 30 درجه نسبت به افق


P30 = محفوظ در مقابل تماس با ابزار ها و غيره و اجسام خارجي سبك وزن – بدون محافظت در مقابل آب


P31 = محفوظ در مقابل تماس با ابزار ها و غيره و اجسام خارجي سبك وزن - ضد آب


P32 = محفوظ در مقابل تماس با ابزار ها و غيره و اجسام خارجي سبك وزن - محفوظ در مقابل ترشح آب بطور عمودي يا مايل با زاويه بيشتر از 30 درجه نسبت به افق


  P40= محفوظ در مقابل كليه موارد بالا








فیلتر برای نویزها و فرکانسهای مزاحم

آیا تابحال فکر کرده اید اين برجستگي هاي استوانه اي شکلي که نزديک به انتهاي برخي کابلهاي متصل به کامپیوتر  ( و البته کابل بعضي وسايل الکترونيکي ديگر ) ديده مي شود ، چیست ؟

مهره يا چوک فريت ؛ اين اسم برجستگي هاي استوانه اي شکلي است که نزديک به انتهاي برخي کابلهاي متصل به رايانه ( و البته کابل بعضي وسايل الکترونيکي ديگر) ديده مي شود.

اگر يکي از اين برجستگي ها را در يک کابل به درد نخور بشکنيد ( يا يکي از انواع دو تکه آنها را باز کنيد) مي بينيد که زير آنها يک استوانه فلز مانند و خاکستري رنگ قرار دارد که کابل از ميان آن رد شده است.

جنس اين استوانه از فريت است ؛ يک ماده نيمه مغناطيسي که از مخلوط کردن اکسيد آهن با چند فلز ديگر به دست مي آيد و در خيلي جاها مانند ساخت هسته آنتن هاي دروني راديو به کار مي رود.

فريت در واقع يک فيلتر انتخابي است که بسته به ترکيباتش مي تواند بخش خاصي از امواج الکترومغناطيسي را به دام بيندازد و جذب کند.

از اين خاصيت براي کاهش اثر تداخل نويزهاي الکترومغناطيسي و بويژه امواج راديويي (RF) در کار وسايل الکترونيکي حساس و مثل رايانه استفاده مي شود؛ اما اين نويزها و امواج مزاحم از کجا مي آيند؟

رايانه ها وسايل نويزداري هستند. مادربورد رايانه کريستالي دارد که با فرکانسي بين 300 تا 4000 مگاهرتز پيوسته در حال نوسان است. کارت گرافيکي هم براي تغذيه اطلاعاتي مانيتور از نوسانگرهاي ديگري استفاده مي کند.

به همين ترتيب ابزارهاي ديگر هم اغلب پردازنده و فرکانس کار خاص خودشان را دارند.
همه اين نوسانگرها مي توانند در فرکانس کار خودشان سيگنال هاي راديويي تابش کنند که بيشتر اين تشعشعات به وسيله کيس فلزي رايانه جذب و خنثي مي شود؛ اما يک منبع ديگر براي توليد و انتقال نويز وجود دارد و آن ، کابلهاي متصل به رايانه است.

اين کابلها براي جرياني که حمل مي کنند، درست حکم يک آنتن بلند و قدرتمند را دارند و امواجي با همان فرکانس را در فضا پراکنده مي کند که اين سيگنال ها مي تواند در کار راديو و تلويزيون هاي نزديک به کابل ، اختلال ايجاد کند.

به همين ترتيب ، کابلهاي اتصال ، توانايي جذب سيگنال هاي راديويي موجود در محيط و انتقال آنها همراه با جريان هاي اصلي به درون مدارات الکترونيکي رايانه را نيز دارند.
اينجاست که يک استوانه فريت مناسب با احاطه کردن کابل در يک انتهاي آن ، اين بخش مزاحم از فرکانس ها را جذب و به گرما تبديل مي کند در حالي که به جريانات اصلي که فرکانس متفاوتي دارند، اجازه عبور مي دهد؛ يک ايست بازرسي براي فرکانس هاي قاچاق.

( به عبارتی دیگر : ايست بازرسي فرکانس ها )






تکمیل سایت

در دو روز گذشته این سایت را کمی تکمیل تر کردم

البته هنوز برای بهتر و کامل شدن خیلی کار دارد و با توجه به امکانات محدود persiangig کار خیلی دشوار و وقتگیر است.





گزارش تخلف
بعدی