ماژول ساخته شده


معرفی ماژول مبدل پورت Usb به Com

( USB to Serial )




از آنجایی که این روزها پورت کام (Com) در کمتر کامپبوتری دیده می شود و جای خود را به پورت یو اس بی (Usb) داده است می توان از این مبدل برای این منظور استفاده کرد و خروجی TX  و ورودی  RXمدار را به این ماژول متصل کرده و سپس ماژول را به پورت یو اس بی (Usb) کامپیوتر وصل کرد و دقیقا" مانند پورت کام (Com) از آن استفاده کرد. درواقع کار اصلی این ماژول شبیه سازی پورت کام (Com) از طریق یو اس بی (Usb) می باشد.


در زیر 4 حالت مختلف که بیشترین کاربرد را با کمک این ماژول دارد ، با ویژگی و خصوصیات هر حالت بیان شده است


  1. حالت اول  (usb2com-M1)که ساده ترین مدل آن می باشد و می توان از خروجی TX و ورودی RX در مدارهای الکترونیک استفاده کرد.

    همچنین در این حالت می توان از ولتاژ 5 ولت و حداکثر جریان 150 میلی آمپر پورت یو اس بی (Usb) کامپیوتر برای تغذیه بردهای جانبی که به این ماژول متصل می گردد استفاده کرد.(کانکتور K4)

     این حالت نیاز بیشتر کابران را برای رد و بدل کردن اطلاعات بین کامپیوتر و مدارات الکترونیکی را رفع می کند .

    در زیر فیبرمدار چاپی و  نحوه تنظیم جامپرهای 1 و 2 همچنین پین های استفاده شده در این حالت (usb2com-M1) را مشاهده می کنید.



  2. حالت دوم این ماژول  (usb2com-M2)از لحاظ کار کرد دقیقا" هم مانند حالت اول می باشد و فقط فرق آن ایزوله بودن خروجی TX  و ورودی RX کامپیوتر از خروجی TX و ورودی RX متصل شونده به مدارات الکترونیکی می باشد.

    در واقع در محیط ها و مداراتی که نویز زیادی وجود دارد برای جلوگیری از اختلال نویز در مدار باید از این حالت بهره گرفت. لازم بذکر است که در این حالت ولتاژ مورد نیاز ماژول از طریق به پورت یو اس بی (Usb) کامپیوتر تامین می شود ولی قسمتی از این ماژول نیاز به ولتاژ 5 ولت خارجی دارد.

    در زیر فیبرمدار چاپی و  نحوه تنظیم جامپرهای 1 و 2 همچنین پین های استفاده شده در این حالت (usb2com-M2) را مشاهده می کنید.



  3. حالت سوم این ماژول (usb2com-M3) که پیشرفته ترین و کاربردی ترین حالت نیز می باشد از لحاظ کار کرد باز هم  دقیقا" هم مانند حالت اول می باشد ولی  قادر است با پورت یو اس بی (Usb) و خروجی TX و ورودی RX مدار شما بصورت بی سیم و حداکثر تا 150 متر فاصله ارتباط برقرار کرده و اطلاعات را ارسال و یا دریافت نماید.

     در واقع در این حالت یک ماژول فرستنده گیرنده HM-TR  به قسمت کانکتور K2 برد متصل میگردد و اطلاعات را دریافت یا ارسال می نماید. ( فاصله ارسال و دریافت اطلاعات بصورت بی سیم وابستگی شدیدی به نوع فرستنده گیرنده HM-TR  و فرکانس و سرعت کارکرد آن و همچنین آنتن متصل شده به آن دارد)

    لازم به یاد آوری است که در مدار شما هم باید یک ماژول فرستنده گیرنده HM-TR  به پایه های TX و RX متصل باشد تا اطلاعات را دریافت یا ارسال می نماید در این حالت هم به علت اینکه مدار شما و کامپیوتر جدا از هم هستند بحث ایزوله بودن هم صادق است و نویزی به مدار با کامپیوتر وارد نمی شود.

    از موارد استفاده این حالت هنگام ساخت روبات و کنترل آن (روبات) می باشد که شما می توانید روبات خود را از راه دور و بوسیله کامپیوتر براحتی کنترل کنید.


    البته یک برنامه کامپیوتری باید برای این منظور بنویسید یا از هایپر ترمینال خود ویندوز ( یا هر برنامه ای دیگری که با پورت کام (Com) ارتباط برقرار می کنند ) کمک بگیرید.

    در زیر فیبرمدار چاپی و  نحوه تنظیم جامپرهای 1 و 2 همچنین کانکتوری که ماژول HM-TR  به آن متصل می شود را در این حالت (usb2com-M3) را مشاهده می کنید.



  4. حالت چهارم این ماژول (usb2com-M4) نیز مشابه و همانند مدل سوم است با این تفاوت مهم که می توان از آن برای متصل کردن پورت یو اس بی (Usb) دو کامپیوتر مجزا به هم بهره گرفت.

    در این حالت به دو ماژول مبدل پورت Com به Usb و دو عدد که ماژول HM-TR نیاز است و طریقه وصل کرد این دو ماژول همانند حالت قبلی (حالت سوم این ماژول) می باشد.

    در واقع یک قسمت از این ماژولها به پورت یو اس بی (Usb) کامپیوتر اول و قسمت دیگر این ماژول به پورت یو اس بی (Usb) کامپیوتر دوم متصل می شود. در این حالت می توان بین دو کامپیوتر اطلاعات خود را مبادله کنید . البته برای این منظور نیز باید از برنامه هایپر ترمینال ویندوز یا برنامه ای که خودتان نوشته اید کمک بگیرید.


در تمام مدل های ذکر شده از این ماژول ولتاژ مورد نیاز ماژول از طریق به پورت یو اس بی (Usb) کامپیوتر تامین می شود. همچنین برای TX و RX برد دو led در نظر گرفته شده که در زمان فعال بود TX و RX روشن می شود. البته استفاده از این ledها اجباری نیست و به نظر شما بستگی دارد. این ledها را می توانید به کانکتورهای LED1 و LED2 متصل کنید.


در بسته بندی این ماژول علاوه بر خود ماژول یک سی دی که درایور مدار روی آن ذخیره شده است وجود دارد و باید این درایور بطور صحیح در کامپیوتر نصب و تنظیم  شود. تمام مراحل استفاده از این ماژول در این سی دی بطور کامل همرا با مثال هایی توضیح داده شده است.


 دانلود معرفی ماژول مبدل پورت Usb به Com (نسخه PDF)

  پایان      
گزارش تخلف
بعدی